Blog het laatste nieuws

Duitse gastvrijheid met herinneringen

27 Sep 2018

Als PUUR BMW zijn wij doorlopend op zoek naar bijzondere BMW’s. Soms krijgen we een telefoontje, een tip per e-mail of reageren we op een advertentie van een speciale BMW. Hiermee komen we in contact met een diversiteit aan mensen in binnen,- en buitenland.

Dit brengt ons bij de familie Landen in Grevenbroich Duitsland waar wij recent een prachtige BMW 5-serie E39, 525i M-sportpakket Individual, van mochten overnemen. Ontzettend vriendelijke mensen die ons al stonden op te wachten toen wij kwamen aanrijden. Hoe nieuwsgierig wij ook waren naar de auto was eerst koffie het devies. Als we wilden hadden we wel 10 koppen koffie kunnen drinken en ook om de 2 minuten werd ons door Frau Landen gevraagd of wij nog meer broodjes wilden. Dit alles in een echt Duits huis waar op de tafels nog dikke tafelkleden lagen zoals wij ze kennen uit een oud bruin café.

Peter Arnold Landen vond het met zijn leeftijd van 74 jaar niet zo plezierig meer in en uitstappen in de 5-serie. Zo’n 5-serie met m-sportfahrwerk en sportsitze vergt nu eenmaal wat flexibiliteit van de berijder. Herr Landen had zich dan ook al een tijdje geleden een Mercedes B-Klasse laten aanmeten bij de Mercedes dealer. Een echte senioren auto waarbij het gemakkelijk in en uit klimmen is zoals hij zei. De 5-serie heeft hierna nog een tijdje in de garage gestaan toen uiteindelijk toch de knoop werd doorgehakt om deze te verkopen. Een moeilijke beslissing omdat de familie Landen mooie herinneringen aan de auto hebben maar ook emotionele. Broer Heinrich Jozef Landen had de auto namelijk nieuw gekocht bij de BMW dealer en heeft er slechts twee jaar van mogen genieten. Door ziekte is hij komen te overlijden en is de auto in handen gekomen van broer Peter.   

De familie Landen heeft de auto 15 jaar in bezit gehad net als hun hond vertelde Peter mij, een herder, die 15 jaar is geworden en vorig jaar stierf. Een sticker met een herder op de achterklep deed hem hier weer aan denken toen wij naast de auto stonden te praten.

Zijn inmiddels voormalige 5-serie is springlevend. Sterker nog met 113.000km heeft deze nog een heel leven voor de boeg en staat deze nu bij ons in de showroom. Wij hopen er een echte liefhebber blij mee te mogen maken.

Peter Landen, vrouw en zoon bedankt voor het plezierige contact en de gastvrijheid, het ga jullie goed!

terug naar vorige pagina

PUUR BMW © 2018