Blog het laatste nieuws

De BMW 5-serie E39 is een vrouwenauto!

29 Nov 2018

Deze kop doet menigeen misschien de wenkbrauwen fronsen. In ons kleine kikkerlandje werd de E39 namelijk meestal nieuw gekocht door mannelijke ondernemers/directeuren of misschien geleased door de goedbetaalde vertegenwoordiger die maandelijks wel wat bijtelling kon missen.

En toch zit er een kern van waarheid in dat de E39 een vrouwen auto is. Dit zelfde geldt overigens ook voor de BMW X1 E84. Of is het puur toeval..

Wat wil het geval. Drie door ons recent aangekochte E39’s zijn allen afkomstig van een vrouw. Deze vrouwen hebben na jarenlang bezit hun geliefde 5-serie ingeruild voor een BMW X1. Dit met als voornaamste reden de hoge zit van de X1 en de hiermee gepaard gaande gemakkelijke in,- en uitstap.

Waar hebben we het over:

De Topas blauwe BMW 530i limousine werd nieuw aangeschaft door Frau Siegel op 3 januari 2001 bij de BMW dealer te Berlijn. Zij reed in de 17 jaar 145.000km met haar trouwe en beresterke zescilinder. Bij het garagebedrijf waar wij deze 530i kochten had ze haar E39 ingeruild op een X1.

De Titan zilveren BMW 520i Lifestyle Edition Touring hebben wij gekocht van de tweede eigenaresse, de eerste was ook vrouw, welke reeds een nieuwe X1 in de garage had staan. Wel een lekkere overigens met een 3.0i. De reden dat Frau Steinmüller afscheid nam van de 5 touring, best wel met een beetje weemoed overigens, was het in en uitstappen. Om de staat en de kilometerstand van de auto had ze nog wel een tijdje vooruit gekund. Deze touring heeft namelijk nog maar 87.000km gereden.

De Titan zilveren BMW 525i Lifestyle Edition limousine is afkomstig van mevrouw Lamskötter. Zij heeft de 5-serie 15 jaar in bezit gehad en reed er 138.000km mee. Wij kochten deze auto bij een bevriend garagebedrijf waar deze was ingeruild op, juist je raadt het vast al, een X1. Met als reden.. goed vul zelf maar verder in.

Wat hebben deze dames met elkaar gemeen. Ze hadden allemaal iets met de E39. Ze hadden allemaal iets met zescilinders, automaat, hifi-luidsprekersystemen, opendakjes, sportsturen, sportonderstellen en fraaie lichtmetalen velgen.

En wat nog meer. Zeg nooit meer dat vrouwen geen verstand hebben van auto’s. Deze vrouwen kozen allen voor de volgens velen best gebouwde 5-serie ooit en reden gezamenlijk 44 jaar en 340.000km in een E39. En oh ja, zeg ook niet dat vrouwen niet kunnen autorijden. Al deze auto’s zijn Unfallfrei en de lichtmetalen velgen van deze auto’s hebben nagenoeg geen stoeprandschade. Of geldt dit alleen voor Duitse vrouwen..?terug naar vorige pagina

PUUR BMW © 2018